Het stil verleden uitgesproken

Het stil verleden uitgesproken

Amersfoort Ontketent — Educatief aanbod rondom het slavernij- en koloniaal verleden van Amersfoort

 

De impact van slavernij beter begrijpen en werken aan een inclusieve samenleving. Met dat doel herdenken we in 2023 en 2024 ons slavernijverleden. De stad Amersfoort doe

t dit onder het motto: Amersfoort Ontketent. Door te begrijpen wat er in het verleden is gebeurd, kunnen we bewuster werken aan een rechtvaardige en gelijkwaardige samenleving.

Vanuit deze gedachte verzamelde en ontwikkelde NEOS een inspirerend lesaanbod over slavernij en koloniaal verleden. Samen met de gemeente Amersfoort en culturele partners zoals Fawaka, Bibliotheek Eemland en Netwerk Filmeducatie.

Hierbij hebben we een promo gemaa

kt om extra aandacht te geven aan het aanbod. Een van onze eigen lessen een programma over taal, men sprak in de voormalige koloniën Nederlands maar niet dezelfde taal. En dit programma houden we ons daar specifiek mee bezig. Dat kan gaan over begripsvorming in welke woorden gebruik je om je uit te drukken? Welke Nederlandse woorden blijken een andere betekenis, welke woorden gebruiken wij ons dagelijks gebruik die misschien wel uit het Bahasa Indonesia of Sranantongo komen?

Hoe kijken we naar elkaar, wat voelen we voor elkaars verhaal en begrijpen we elkaar echt zo goed als dat we denken?

In Poëzie bepaal je dat zelf en kun j

e je uiten zoals je dat zelf wenst. Onder begeleiding van een poëzie docent, worden verhalen verteld vanuit het gevoel waarop ze zijn ontvangen.

 

Add a Comment

Your email address will not be published.