Bo’s Tips

Bo’s Tips

Elke tweede dinsdag van de maand is ze live in uitzending om tips toe te lichten.

Je kunt de vrouw uit de Bijlmer halen, maar de Bijlmer niet uit de vrouw. Mijn geeft ons elke tweede dinsdag van de maand tips waar je heen kunt gaan.  Bo Naarden (nu ook wonende aldaar) is geboren en getogen in de Bijlmer.

Studie Cultureel Erfgoed bracht haar in de museale wereld, waar ze begon met collectiebeheer en al snel ontdekte ze dat die magische objecten pas écht tot leven kwamen in combinatie met mensen die er verhalen bij konden vertellen. Daarom raakte ze al snel verzeild in het maken van tentoonstellingen en bijbehorende programmering.

“Hier kan ik volop mijn eindeloze nieuwsgierigheid in kwijt, waardoor ik toch al constant verzeild raak in nieuwe onderwerpen waar ik alles van wil weten”.

Deze uitzending is de start van een terugkomend item waarin ze culturele tips zal geven en dat zal ze uiteraard doen zoals Bo dat doet: Creatieve AF!

 


APRIL TIPS

Tentoonstelling: ‘Made in Fryslân’ | Museum Dr8888 en het Van Doesburg-Rinsemahuis | 13 april t/m 6 oktober | www.museumdrachten.nl

Industriële vormgeving en serieproducten van Friese fabrikanten en ontwerpers van de afgelopen 100 jaar. Van keramiek van Tichelaar tot rotanmekka Noordwolde en hedendaags design van ontwerpers als Monika Mulder: er is voor ieder wat wils.

Boek: ‘Black Power Kitchen’ | Van collectief Ghetto Gastro (Jon Gray, Pierre Serrao, Lester Walker)

Een kookboek en geschiedenisboek in één, of zoals zij zelf zeggen ‘part cookbook, part manifesto’. Tussen de hoofdzakelijk vegetarische gerechten door lees je over Zwarte culinaire geschiedenis en cultuur, met sociaal maatschappelijke vraagstukken uit heden en verleden. Vertrekpunt is steeds de Amerikaanse Bronx, wat de ideale plek is om een breedheid aan verhalen en invloeden vanuit op te zoeken.

Festival: Het Moment Tilburg | 20 juli | www.hetmomenttilburg.nl | De tweede editie van het hiphopfestival Het Moment in de Tilburgse Spoorzone brengt weer een sterke line-up met dit jaar onder meer Zwart Licht, Winne en Nina.

Bonustip voor de reizende cultuurliefhebber: vanaf 22 juni opent het Vitoria & Albert Museum de tentoonstelling ‘NAOMI in fashion’. Een retrospectief van de omvangrijke carrière van topmodel Naomi Campbell. Eén van de originele supermodellen en activist voor de zichtbaarheid van modellen van kleur in de modeindustrie.

 

Add a Comment

Your email address will not be published.