Documentaire ‘Den presi pe Sher ben waka’

Documentaire ‘Den presi pe Sher ben waka’

Marjolijn begon als maker van kindertelevisie bij school TV en inmiddels is ze al 16 jaar zzp-er en maakt ze documentaire (series). Soms in opdracht, soms voor TV, vaak ook op eigen initiatief met een zelfbedacht filmidee.

Ze is nieuwsgierig, houdt van taal en van verhalen vertellen. Het liefst verhalen over dappere vrouwen die een voorbeeld kunnen zijn voor anderen.
In haar vrije tijd zet ze zich in voor ongedocumenteerde vrouwen van de Maya Angelou Opvang in Amsterdam Oost.

Marjolijn neemt graag af en toe een omweg, omdat er dan zoveel onverwachte dingen gebeuren of te zien zijn als je onthaast en de tijd neemt goed om je heen te kijken.
Verder is ze optimistisch, empathisch en meestal vrolijk.

Met Sher werkte ze samen bij stichting In mijn Buurt-Leren door ontmoeting bij het project Koloniale Sporen. Daar leerde ze het belang van met elkaar in gesprek gaan, ook over lastige onderwerpen om elkaar beter te leren begrijpen.

Ze voelt zich vereerd dat Sher haar gevraagd heeft mee te gaan naar Suriname om haar familiegeschiedenis te ontrafelen: ‘in dit project komen allemaal thema’s samen waar ik van hou: familie, dappere vrouwen, educatie en een prachtig land waar ik erg nieuwsgierig naar ben. De vertoningen en activiteiten erna vormen een fijne manier om met elkaar het gesprek aan te gaan over belangrijke onderwerpen. En dat zal weer leiden tot meer begrip voor elkaar.
Hoognodig in deze tijd!’

Add a Comment

Your email address will not be published.